Internationale verhuizingen

Uw internationale verhuizing

Verhuizen binnen Europa kan een opwindend, maar ook uitdagend avontuur zijn. Of je nu verhuist naar een andere stad in hetzelfde land of naar een geheel nieuwe bestemming in een ander Europees land, er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. In deze webpagina zullen we enkele handige tips en belangrijke informatie delen om je te helpen bij het plannen en uitvoeren van een succesvolle verhuizing binnen Europa. Het behulpzame team van Jacobs Heteren staat  klaar om u te ondersteunen bij elke stap van het proces.

Heeft u bijvoorbeeld vragen over welke spullen mee mogen of de regelgeving van het land waar u naar toe verhuist? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Full-service internationaal verhuizen

De volgende diensten begeleiden wij bij het internationaal het
verhuizen:
 

1. Vrijblijvende offerte: Vraag een offerte aan voor uw internationale verhuizing, waar ter wereld u ook naartoe gaat. We zorgen voor een transparante prijsstelling, zodat u precies weet waar u aan toe bent

2. Opslagmogelijkheden: Indien nodig bieden we tussentijdse opslag voor uw verhuisgoederen in onze beveiligde, verwarmde loods. Uw bezittingen worden zorgvuldig verpakt en opgeslagen totdat u klaar bent om ze te ontvangen op uw nieuwe locatie.

3. Verhuisverzekering: Omdat wij zijn aangesloten bij de organisatie Erkende verhuizers wij bieden u verhuisverzekeringen om uw waardevolle bezittingen te beschermen tijdens het internationale verhuisproces.

Foto van internationaal verhuizen

Verhuistips voor uw internationale verhuizing

1. Het plannen van je verhuizing
Een goede planning is essentieel bij het verhuizen binnen Europa. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je moet volgen:

b. Budgettering en kostenraming
Maak een budget voor je verhuizing en schat de kosten in. Houd rekening met verhuisdiensten, transport, verzekeringen, eventuele opslagkosten en andere uitgaven die je kunt verwachten. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele kosten voor visa, belastingen en douanerechten, afhankelijk van de landen waar je vertrekt en naartoe verhuist.

c. Verhuisdatum en logistiek
Kies een geschikte verhuisdatum en regel de logistiek. Als je verhuist naar een andere stad of land, moet je rekening houden met factoren zoals afstand, transportmogelijkheden, verkeerspatronen en lokale regelgeving. Wij kunnen je hierbij uitstekend van dienst zijn. Ook als uw inboedel een tijdje in opslag moet, kunnen wij een passende oplossing bieden.

d. Verzamel belangrijke documenten
Zorg ervoor dat je belangrijke documenten op orde zijn. Dit omvat identiteitsbewijzen, visa, verblijfsvergunningen, verzekeringsdocumenten, medische dossiers en andere documenten die nodig zijn voor je nieuwe woonplaats.

2. Organisatie en verpakking
Het organiseren en inpakken van je bezittingen is een van de meest tijdrovende taken bij een verhuizing. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

a. Maak een inventaris
Maak een gedetailleerde inventaris van al je bezittingen. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat er niets verloren gaat tijdens de verhuizing. Het kan ook van pas komen bij het afhandelen van verzekeringen en douaneformaliteiten.

b. Sorteer en minimaliseer
Voordat je begint met inpakken, is het een goed idee om je bezittingen te sorteren en te minimaliseren. Verkoop, doneer of gooi ongewenste items weg. Op die manier hoef je minder spullen te verhuizen en bespaar je tijd en geld.

c. Verpakkingsbenodigdheden
Zorg ervoor dat je voldoende verpakkingsbenodigdheden hebt, zoals dozen, verpakkingsmateriaal, tape en labels. Label elke doos duidelijk met de inhoud en de bestemming (bijv. keuken, slaapkamer) om het uitpakken gemakkelijker te maken.

3. Nieuwe woonplaats en integratie
Wanneer je eenmaal bent verhuisd naar je nieuwe bestemming, zijn er enkele belangrijke stappen om jezelf te vestigen en te integreren:

a. Inschrijving en administratieve taken
Registreer jezelf bij de relevante autoriteiten in je nieuwe woonplaats. Dit kan het gemeentehuis, de belastingdienst, de ziektekostenverzekering en andere instanties omvatten. Zorg ervoor dat je voldoet aan alle vereisten en volg de juiste procedures.

Neem contact met ons op
Of vraag een gratis offerte aan